Hogyan végezzünk béltisztítást útifű maghéjjal?

Az útifű maghéj kiválóan alkalmas beleink tisztítására. Az évek során lerakódott méreganyagokat képes kivezetni beleinkből, amennyiben megfelelően alkalmazzuk.

utifumaghej

Az útifű maghéj adagolása

Minden nap éhgyomorra fogyasszunk el egy evőkanálnyi útifű maghéjat vízzel elkeverve.

Tegyük egy pohárba az útifű maghéjat, öntsünk rá 1dl vizet, keverjük össze és igyuk meg. Ezután igyunk rá egy nagy pohár vizet, a reggelivel pedig várjunk 30 percet.

Ez alatt az idő alatt az útifű maghéj gyomrunkban megduzzad, majd továbbhalad a belekbe. Azért fontos, hogy elteljen fél óra az útifű maghéj bevétele és az első étkezés között, mert így az útifű maghéj fog először belépni a belekbe, megtisztítja azokat, utána pedig az elfogyasztott ételből gond nélkül felszívódhatnak a tápanyagok.

Ügyeljünk arra, hogy napközben sok folyadékot fogyasszunk, legalább 2,5 liter vizet igyunk meg!

Az útifű maghéj kúra tartson legalább 3 hónapig, de akár folyamatosan is alkalmazhatjuk.

Mikor végezzünk béltisztítást?

  • Fogyókúra felvezetése esetén: ha beleinket megtisztítjuk a felesleges lerakódásoktól, akkor a fogyás is könnyebben beindul, a tápanyagok felszívódása hatékonyabb lesz

  • Általános méregtelenítés keretében: a méregtelenítéshez hozzátartozik, hogy beleinket megtisztítjuk. Méregteleníteni legjobb tavasszal és ősszel, ilyenkor szervezetünk könnyebben tisztul.

  • Candida esetén: az útifű maghéj kiváló társunk lehet, ha Candidával küzdünk, mivel a belekben elszaporodott gombát is hatékonyan képes leválasztani a bélfalról és kivezetni a belekből

Fontos megjegyezni, hogy az útifű maghéjjal történő béltisztítás egyáltalán nem drasztikus, nem okoz hasmenést, nem jár sem folyadék-, sem tápanyagveszteséggel.

A béltisztítás alatt célszerű rostokban gazdag ételeket fogyasztani, édességek helyett válasszuk a gyümölcsöket, az cukrot cseréljük le természetes édesítőszerekre, a magas keményítőtartalmú ételek fogyasztását szorítsuk a minimumra és fogyasszunk sok folyadékot, lehetőleg tiszta vizet! Minden étkezés alkalmával fogyasszunk valamilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, húsokat, tejet és tejtermékeket csak minimális mennyiségben vegyünk magunkhoz.

Útifű maghéj 300g(Naturganik útifűmaghéj)

-0% Útifű maghéj 300g (Naturganik útifűmaghéj)

Oldható rostanyag tökéletes forrása az útifű mag, amely vízből képes a saját tömegének a húszszorosát magába szívni. Ezáltal létrejön egy lágy zselé, ami elkezd felszívódni a béltraktusban.

Ár: 2470 Ft
2470 Ft
Megnézem

Útifű maghéj 95%Paleolit 400g

Útifű maghéj 95% Paleolit 400g

Az útifű maghéj élelmi rostban gazdag gabonaféle, fogyasztásával elősegítjük a hatékony anyagcsere fenntartását. 

Ár: 2595 Ft
Megnézem
Értékelések (1)